Jegyzetek, cikkek

Jegyzetek cikkek

Tartalomjegyzék:
A negyedik fejezet ajánlása az Ösvény az időben című regényhez
Videobemutató az Ezeréves őrszolgálat - Ösvény az időben című regényhez
Ismertető az Ezeréves őrszolgálat regénysorozatról
Dedikálás után
Dedikálás

Új fejezet olvasható az Ezeréves őrszolgálat – Ösvény az időben című regényből.

Ebben az epizódban betekintünk az előző részben elbeszélt alattomos akció hátterébe, megismerjük az árulás szervezőinek gondolatait, továbbá bemutatkozik a történet negyedik fontos szereplője. A másik páros elindul azon az úton, amelynek a végén, évtizedek múlva talán kinyílik a kapu a változás irányába.

Eközben a korábban megismert főszereplők tovább közelednek egymáshoz, és pótolják a szerelemnek azokat a perceit, amelyből előző életükben nem, vagy másképpen részesültek.
  Utálok ebben az élesre vasalt ünneplőnadrágban leülni – mondta, és eltűnt a másik szobában.

Anna elgondolkodva nézett utána. Megszokta a fiú testének melegét, karjának szorítását, ajkának tüzét, viszont még egyszer sem látta őt hiányos ruhában. Most jött el az ideje, hogy végiggondolja, milyen lehetne a jelenet, amint leveti a nadrágját, aztán leteszi a széktámlára, vagy beakasztja a szekrénybe, és gatyában álldogálva előveszi a megszokott barna pantallót, aztán egyik lábát a másik után belefűzi a száraiba.

Korábbi életében ritkán látott hiányos öltözékben férfit, a meztelenség pedig teljesen kimaradt az életéből. Ha együtt töltött pár órát valamelyik alkalmi szeretőjével, általában sötét este találkoztak, és a villanyt mindig gondosan leoltották szeretkezés előtt. Ha véletlenül mégis nappal adódott erre alkalom, időben besötétítették a szobát. Ilyenkor érezte a férfiak testét, de teljes valójában soha sem látta ruhátlanul a partnereit, és az ő testét sem látta férfi még soha. Bizsergő vére azt súgta, rosszul történt ez abban az életben, amelyet maga mögött hagyott.


A többit elolvashatjátok a feltöltött epizódból.Kedves Barátaim, Kedves Olvasóim!

Elkészült a trailer az Ezeréves őrszolgálat – Ösvény az időben című regényhez.
Kérlek benneteket lájkoljátok, és osszátok meg a blog internet címével együtt.
Remélem, így még többen kapnak kedvet a regény olvasásához.
A hangerőt tekerjétek fel, bújjatok bele a fejhallgatókba, vagy üljetek le a két hangfal közé, és élvezzétek a zenét, a képeket és az ismertető szöveget!
Utána pedig jó olvasást!
EZERÉVES ŐRSZOLGÁLAT - A REGÉNYSOROZATRÓL


Az oldal egyik látogatója azt javasolta, ismertessem az Ezeréves őrszolgálat – Ösvény az időben című regény születésének körülményeit, és igazat adok a kedves olvasónak.
A regény ugyanis nem egymagában áll, hanem vannak társai. Az Ezeréves őrszolgálat összefoglaló cím, ezen belül készült el a sorozat minden kötete. Sok évvel ezelőtt írtam az első kötetet, az Ösvény az időben-t. Utána következett egy ezer évvel később játszódó történet, a Riadó. Amikor végeztem a regény megírásával, láttam, hogy adódhatnak kérdések az olvasóban, és megírtam a válaszokat a kérdésekre, annak lett a címe Robinson az őrhelyen. Közben a Riadó szereplői sehogy sem akartak belenyugodni abba, hogy a történetüket kurtán-furcsán elvágtam. Élni akartak, és magányos óráimban zaklattak, hát megírtam a folytatást, az Utolsó ütközetet. Minden szereplő jól érezte magát, és rendben lévőnek látszott, csak egy dolog hiányzott. Egyetlen szereplőnek a múltja. Annak a szereplőnek a története, amelyik több ezer éven keresztül munkálkodik a háttérben, és amelyik köré tulajdonképpen az egész ciklus szerveződik. Ennek a regénynek a címe a Tízezer éves őrszolgálat. Csodálatosképpen a szereplők most már csendben vannak, hallgatnak, nem akarnak tovább élni. Úgy látszik, hogy lezárult a történet.
Az utolsó ütközet kivételével valamennyi regény önálló történet, de ez az utolsó kötet olyan sok ismeretet igényel az előző részből, hogy külön életképtelen.
Akit érdekel, szép sorjában megismerkedhet az egész ciklussal, mert a terveim szerint feltöltöm ide – ha pedig valamelyik regény időközben egy kiadó gondozása alá kerül, akkor megvásárolható lesz a könyvesboltokban. Egyelőre pályázgatok itt is, ott is, a többit majd a jövő eldönti. Amíg nem bólint rá valamelyik kötetre az egyik kiadó, addig töltögetek ide a blogra.
Végül, hogy teljes legyen a kép, felsorolom itt az Ezeréves őrszolgálat sorozat öt regényét időrendben:
1. A tízezer éves őrszolgálat (játszódik: Kr.e. 6000)
2. Ösvény az időben (játszódik: 1960-2010)
3. Robinson az őrhelyen (játszódik: 2159)
4. Riadó (játszódik: 3059)
5. Az utolsó ütközet (játszódik: 3060)
Jó szórakozást kívánok mindenkinek!
2013.06.13.DEDIKÁLÁS UTÁNAz ember elkéshet a saját dedikálásról. El is késtem, de azt a hatalmas tömeget, ami ott várt ránk a tucatnyi szerzőre a jelenlévő négy kollégám is ki tudta szolgálni. Viszont nem szabad elkésni Csukás István dedikálásáról. Nem is késtem le. A legújabb könyvével álltam sorban több, mint félórát, hogy az unokámnak ajánlást írassak a szerzővel a könyvébe.
Még alig tízéves a kislány, és meglehet, hogy most nem fogja értékelni a belső borítón a szerző szavait, de pár év múlva, amikor a társai a huszadik vonalbeli celebek aláírásaival dicsekszenek, bizonyára többre fogja becsülni azt a rövid két sort, amit a Süsü és Pom Pom szerzője írt a könyvébe.
Volt, aki magával vitte a majdani célközönséget. Az egyéves kisgyerek, aki még filmen sem értené a Keménykalap és krumpliorrt bizalommal ült a mosolygós, bajuszos bácsi karjára a fényképezés idejére.
Sok erőt és egészséget Csukás Istvánnak, és alkotásokkal teli éveket!
2013.06.10.
A tartalomjegyzékhez


DEDIKÁLÁS

Kedves Olvasóim, Barátaim!
2012-ben az ACCORDIA Kiadó pályázatán az Ezeréves őrszolgálat című regényciklusom Riadó című kötetének egy részletével bekerültem a Kiadó Prima Verba című antológiájába. A kötet a Kiadó a 84. Ünnepi Könyvhéten mutatja be, így a kötet többi szerzőjével közösen szeretettel várok mindenkit az ACCORDIA Kiadó Deák Ferenc utcai a 3.sz. pavilonjához! (Vörösmarty tér mellett)
vasárnap délután 14 órakor.A tartalomjegyzékhez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése